ThereseStrid

Jag blir så glad!

Igår satt jag och funderade på vart jag kunde hitta "snygga" gummistövlar för tjejer. (Gummistövlar kommer nog aldrig bli snygga?!) Men iallafall så skrev jag en statusrad på fejjan och kolla om någon hade nåt förslag, det kom några och jag tänkte att jag skulle åka och titta på de ställena. Men förut i dag fick jag ett mms av Lena att hon hade hittat något hon trodde kunde passa mig, ett par gråa med Marlyn Monroe på! Drog i väg ett svar tillbaka att jag kunde tänka mig de men bara de fanns i storlek 37 och det enda paret som fanns kvar var i storlek 37! :) Hon hade även fått ner priset på dem 50% för att de var missfärgade framme vid tårna, typ gulnade där, men va fan jag ska bara ha de när det är blött ute och när jag går i skogen så jag skiter i om de är missfärgade då. Allt är bättre än de jag har nu som är egentligen min syrras men som mamma har haft och sen fick jag ta dem och som det även är hål i. Ha ha. Men tänk vad jag glad jag blev för en sån grej! Nån som har snappat upp att jag skulle leta efterstövlar och tänker direkt på mig när hon ser ett par som jag skulle passa i! Fan vad kul de känns!!!

 

Sitter på jobbet i dag igen, jobbar till halv 7 i kväll och sen ska jag sova här för jag börjar kvart över 4 i morgon bitti igen så ingen idée att åka hem, bättre att spara lite på dieseln de lilla man kan spara in på så. Men efter jag har slutat i dag tänkte jag ge mig ut på svampjakt, se om det finns något guld i skogen! Hoppas bara jag inte går bort mig här i Daglösen ;)

 

Kände en känsla av fan vad äcklig man är i mun efter att ha ätit fisk. Det är väl även så när man har druckit mjölk, yoghurt och sånt tycker jag oxå. Men satt och tänkte på det förut iallafall och så kom jag att tänka på min sjukskrivna chef här på jobbet, jag är inne och läser hans blogg. I varje fall så skriver han om hur det är att ha cancer, han har nyligen genomgått en operation i munnen och skriver då att han inte kommer få äta, dricka, borsta tänderna, skölja munnen på en månad tror jag det var. Fy fan jag som kan bli hyper nojjig i bland när jag inte har borstat tänderna kan inte ens föreställa mig hur det känns. En känsla av ny borstade tänder är ju så gött! Man har det faktiskt jävligt lätt i livet mot vissa andra! Men alla har vi med och mot gångar.
Men läs hans blogg om ni är nyfikna, då får ni nog en tankeställare. http://www.byfanen.se/

Längtar efter ledigt!

Älskar att jobba och kunna försörja mig själv och gillar mitt jobb grymt mycket! Men i dag är jag jäkligt trött i huvudet och ser fram emot helgen nåt enormt mycket! Jag vill bara kunna gå runt i pjamas hela dagen på söndag, men om jag känner mig själv rätt så har jag inte ro i kroppen för att göra det.. Men jag ska försöka! :)


Igår jobba jag förmiddag här i Daglösen, sen drog jag direkt till Årjäng och hälsa på Linda! Så jävla kul att ses efter att inte sett varann på väldigt länge! :) Hon visa mig lite av Årjäng och vi var och käka och kolla lite inne på ÖB :) Jag hoppas att hon och Maria får riktigt kul i London nu i slutet på veckan! Det är de värda! :) Gud vad kul för dem att åka!


Robin är uppe i Gravol nu, han åkte igår morse och kommer hem i kväll, men eftersom jag skulle sova själv i natt så bäddade jag i vardagsrummet för att kunna se på tv och ha de gött med lite te och skorpor på kvällen, men tror ni jag såg på tv eller drack upp teet? Halva koppen stod kvar på bordet i morse och jag somna väl efter en kvart när jag började titta på tvn :S Jag kan inte se på nåt utan att somnar! Störsamt! Men hoppas jag kan va vaken lite längre i kväll så jag inte är så trött i morgon kväll för då vill jag se fortsättningen på ett norskt program på kanal 9 som var så jävla spännande förra veckan! :) Och i kväll är det ju Morden i Midsommer som jag måste se!


Och de sista som jag stör mig sååå jävla grymt på! När folk inte gör sitt jobb! Nej jag är inte världens plikt trognaste heller men fan jag försöka sköta mitt eget så att ingen annan blir drabbad iallafall! Alla människor kan göra fel, en gång ingen gång. Men flera gånger i månaden?! Nej fy fan för vissa människor!!

Fattar inte?!

Jag begriper verkligen inte hur folk kan skaffa ungar till höger och vänster och sen när ungen kanske är 3-6 månader så ska de lämna bort dem en natt för de ska ut och supa?! Visst fan ska man få gå ut och ha kul! Inte frågan om det, men är alkoholen viktigare än sin unge då många föräldrar väljer att först hämta ungen dagen efter på kvällen antagligen för att de är bakis och inte orkar med den lille då. Jag tycker oxå man kan gå ut, men kan man inte göra det nykter då eller dricka med måtta så man orkar upp dagen efter?

Man skaffar väl fan inte barn för att lämna bort dom? Man skaffar väl dem för att man vill ha dem jämt jämt jämt! Eller?

Sen tycker jag att man kan lämna bort dem ett par timmar om man nu är ensamstående så att man hinner med att få lite egentid och få gjort grejer i hemmet som jag antar är svårt att hinna med annars. Men att lämna bort dem för att dricka alkohol? Nää det finns inte i mina ögon! Inte när barnen är såpass små än iallafall.

Stackars ungar säger jag bara. Klarar sig inte föräldrarna utan att bli dretfulla under barnens första år så är det ju verkligen frågan om de visste vad de gav sig in på?

Kanske ett känsligt ämne jag är inne på men jag är så jävla trött på att se folk som har ungar som är ute på krogen och ungen är hos nån annan.

Och detta gäller mammor OCH pappor! Man är ju oftas TVÅ om ett barn!

Brolle! <3

Har gått och blivit 14 år igen känns det som! Var och såg på Brolle igår och jävlar alltså va snygg och charmig! Men visst fan kan han sjunga oxå! Jäkligt bra låtar han gör och gör covers på! Kvällen var trevlig, men känns så tråkigt att en annan aldrig kan drick några cider typ. Oftast har jag ingen lust när folk ska ut på grejer men som igår kunde jag inte p.g.a att jag skulle jobba, typiskt när det jämt krockar. Samma ska blir det ju på lördag när vi ska till Anders och Lisa på kalas då kan jag inte komma förrens vid 21 typ och kalaset börjar 17, sen måste jag vara helt nykter för jag börjar jobba 04:30 på söndag morgon :( Men det får gå! Jag kanske tar igen allt mitt på semestern :P Men skulle inte tro de :P


I förrgår var jag och Robin på Kolmården, var mysigt att vi hitta på något själva och så, men tyvärr valde vi en dag då det var knökfullt och hur varmt som helst! Och jag lyckas sätta på mig snortajta jeans så jag höll på att storkna :S Men gött att komma hemifrån en sväng och se något annat, även fast de blev en del felkörningar :P


Nu jobbar jag 2 veckor till sen har jag 3 veckors semester! :) Vet inte riktigt vad jag ska hitta på då, mer än att åka till Orsa björnpark och sen till Göteborg och Ullared. Sen är det 2 veckor som är helt oplanerade så hoppas jag kan komma på nåt bra att göra och att någon annan är ledig då oxå, annars får jag hoppas på fint väder så jag kan ligga och steka hela dagarna! :)


Förresten så måste ni läsa http://livetsomlena.blogg.se/ min gamla barndoms granne som skriver om precis allt möjligt! Och fan vad mycket jag känner igen mig i. Hon träffar alltid precis RÄTT!

Helgen!

Helgen som har gått har bestått av sjön, minigolf, granar och moster mys!
I fredags var jag, Robin, syrran och Kenta ute på sjön med Kentas båt. Vi var till hans farmor och farfars stuga och bada och sola. Sen åkte vi in till stan och käka mat på Napoli och åkte runt Karlstad med båten, vilket jag aldrig har gjort förut och jag tyckte de va skit kul! Kul att se hus och stan från ett annat håll än bilen jämt :)
Sen på kvällen var jag och Robin hos Britt med Johan och Lena och käka mat och umgicks lite, sen åkte jag hem med Robban som var hos mamma och skulle hjälpa henne att arbeta lite i trädgårn men han tog kvällen och kom förbi oss en sväng.

I lördags så vart det att slappa lite då vädret inte var på topp och så var vi ganska slitna från fredagen. Men på kvällen körde jag och Robban syrran och Kenta till stan och sen åkte vi hem.
Igår söndag åkte jag till mamma på morgonen och hjälpte till med granhäcken, jävlar i gatan vilken häck! Jag kommer aldrig i mitt liv skaffa en granhäck, det är en sak som är säker! Tung, hög, bred och jäkligt stickig! Men ner kom den, efter många timmar! Efter det blev det hem och se på film och vila, sen åkte vi in till stan och mötte upp hela familjen Kjellman och drog till Skoghall och spela minigolf! Då jag inte är intresserad av sport för 5 öre så är jag heller inte så duktig på de! Men fan jag fick allt i några snygga bollar! Typ 2 av 18 hål var väl helt okej! :P Och sist kom jag! Men fan så kul de var!

I dag då, jo jag sitter här i Daglösen och väntar på tåg som ska komma förbi! Vädret är inge vidare i dag så det är att bänka sig här eller framför tvn. Just nu här alltså men tvn bli nog i kväll efter ett uppdrag jag ska ut på först!

Jag har suttit och räknat på hur mycket timmar jag skulle ha jobbat denna månad, men med raster hejvilt och övertid och massa tjafs och telefonsamtal mitt i så kom jag inte underfull med det ändå! Blev bara fel ju mer jag försökte så jag strunta i det och hoppas lönen blir en glad överraskning i stället!

Idéer?

Nu under sommaren har jag lust att dra i väg och kolla om man hittar några bra outleter med prylar och kläder. Har någon nåt tips om någon bra? Det är ju så gött att bara dra i väg en eftermidda och kolla lite i någon affär sen åka hemåt igen, kanske stanna till och käka eller fika på nåt ställe? Nån som är sugen på att följa med? Då min sambo hatar att åka bil (för han ser all tid i bilen som restid till och från jobbet typ) så får jag oftast åka själv eller dra med mamma :P


Sitter återigen på jobbet, men har bara 5 timmar kvar sen är jag ledig i 3 dagar!!! :) Så jävla gött!!


Hoppas Robin kommer greja lite i badrummet så att elen och sånt kommer på plats så han kan börja flytspackla golvet sen, jag vill se hur det blir men normalhögt golv och gips på väggarna! :) Taket han satte upp härom dagen blev hur bra som helst!! Riktigt snyggt! Den dagen kaklet kommer upp kommer jag vara jäkligt spänd på hur det blir, hoppas det blir lite färgskiftningar i det som vi har tänkt oss :)


Nej dags att fundera lite med på vad jag ska skaffa för hobby här på jobbet :P

Kopplar ifrån..

Internet på jobbet funkar inte som det ska, alltså funkar det inte heller alla gånger att köra tåg som det ska.
Allt som sker ute på järnvägen är inte SJ fel utan det kan även vara Trafikverkets. Folk som inte jobbar inom detta har ingen vidare koll på vilka som gör vad. Alltså om ett tåg inte kommer fram p.g.a något som händer ute längs banan är det Trafikverket ofta som måste fixa det, eller Infranord, gubbarna som jobbar med alla fel :) Sen har ju så klart SJ fel på tågen i bland eller kör på något djur som gör så att tåget inte funkar (lokskada). Men det är vi som sitter som Tågklarerare som ser till att signaler och växlar ska funka, annars är det vi som måste ringa och felanmäla sånt. Så i detta läge för mig där inte internet funkar blir det jäkligt svårt att köra tåg då vi alltid ser på en karta om vi har fritt från andra tåg på just den sträckan vi vill ha ut tåget på. Sånt kan även fördröja tågen.
Men nog om jobbet och tågen. (Mupp som man har blivit så kan jag inte låta bli att prata om tåg :P )

I dag är det två år sen. Mattis alltså.
Jag minns allt som igår. Förstår inte varför än, det gör ingen tror jag.
Tänker på alla nära i dag, men tyvärr är jag en sån som är JÄVLIGT dålig på att visa det. Och jag skulle inget hellre än att ge vissa en kram, men så kommer det dära men.. Jag är inte en sån person, jag vill!, men jag kan inte. Jag är inte skapt så.
Men ni ska veta att jag tänker på er.
Min Älskade Robin! <3
Jag blir bara lessen jag tänker på det, jävla dumma unge kan jag än i dag tänka. Men jag hoppas innerligt att han mår så himla mycket bättre nu! Han och Malin!
(Jag tror på ett slags liv efter döden, jag vet bara inte vilket.)

I morgon kl. 12:30 går jag på långhelg, vilket innebär att jag ledig ända tills på måndag kl. 12:00! Så himla skönt! Ska försöka ta vara på hela helgen så gott jag kan! Bada och sola om vädret tillåter det!
I morgon hoppas jag att Robin vill med mig ut och bada, sola och fika på björnruka så jag får flyta runt på min nya luftmadrass han har köpt till mig! :D Den bästa alltså, gud vad nöjd jag är med min Robin! :)

Människor som inte är tacksamma för någonting förtjänar inte bättre.

Rött

Ja överallt på tågsträckorna är det rött, alltså upptagen eller avstängd bana. Inte mycket att göra nu på sommaren när alla arbeten ska utföras på järnvägen. Men ändå lyckas det bli fel så jag som skulle börja 04:15 i morse la mig här och sov i natt, vid 04:00 ringer telefonen och då undrar de om jag kan öppna station tidigare för tåget blir sent om jag ska börja 04:15. Det har alltså fått fel på schemat, 03:45 behöver jag börja om tåget ska gå i rätt tid. Får ändra om i schemat igen :S



Helgen har rullat på snabbt, har jobbat fre, lör, sön. Robin var här och hälsade på i lördags :) Det var skönt att få sällskap, vi gick ut och kollade lite sen var vi inne i Filipstad och handla lite gött sen satte vi oss här och bara slappa :) På kvällen åkte vi hem och skulle bada lite men vi kom väl i till knäna sen var de för kallt :) Men igår var vi faktiskt i en stund i sjön när vi väl kom ut och det var skönt att svalka sig lite!



Hur tänker folk som man inte prata med på över 2 år när de hör av sig bara så där? Och det känns som de ska ta förgivet att man ska vara trevlig och glad? Äsch mycket man tänker på! Men ska aldrig förhoppningsvis bli så dum i huvudet igen som även jag var på "den" tiden.



Vi ska försöka strya ihop ett gäng och åka gummibåt från Forshaga till Karlstad här snart oxå! Ska kolla runt under veckan och se när folk kan. De vore jävligt kul om de var fint väder nån dag så man kunde dra iväg! :)


Nej i dag får det räcka så här!

Sagt och gjort..

Nu har jag suttit och funderat några dagar, ska jag eller ska jag inte börja blogga igen?!
Nu sitter jag ändå här och skriver. Ska bara prova ett par gånger så får jag se om det är nåt jag orkar hålla på med igen eller inte :)
Jag älskar ju att följa andras liv så jag kan ju dela med mig av mitt oxå om någon nu skulle tycka det är intressant.
Då jag ägnar mycket tid framför datorn både på jobbet och privat borde jag väl kunna skriva några rader i bland iallafall.

Sitter på jobbet just nu, jobbar numera som tågklarerare. Ja ja ja jag vet att ni inte vet vad det är. Stins, det kanske är mer bekant? Jag fixar så tågen åker på rätt spår, jag lägger om växlar så de inte krockar går ut och vinkar lite åt dom och jag är den som bestämmer när järnvägsgubbar får gå ut och arbeta om det behövs göras något med rälsen tex. Förstår ni?
Men mesta dels så sitter jag här, framför datorn och har det ganska lugnt och skönt. Men det finns dagar då man inte ens hinner kolla nyheter på internet oxå.
Men jag trivs! Som tusan oxå! Har 6 mils pendling enkel väg, men jag överlever! Jag gör som jag gjorde i natt och stannar kvar så slipper jag sitta och köra i mörker kl 5 på möran :)

Annars är det renoveringar som tar upp en del av mitt och min sambos liv, jag renoverar väl inte så mycket själv just nu men jag är väl med och pekar och bestämmer ;) Som kärringar ska va.
Badrummet står på tur! Ska bli suuuuper skönt att slippa gå ner till den kalla källaren på vintern och duscha.
Sen ska det bli så himla gött med ett helt NYTT och FRÄSCHT badrum!
Kan bara säga att jag har fått ett hus jag aldrig trodde jag skulle få, jag har planer på massa grejer och Robin är inte rädd för att prova så mycket har vi fått gjort och mer blir det!
Jag känner att det är extra kul med huset p.g.a att vi har gjort allt själva nästan. Finns ju så klart grejer vi inte klarar men det mesta går om man vill. Många köper ju ett hus som är ganska så fräscht och då är det ju enklare att få ordning och reda snabbt, men här har det tagit tid då vi har gjort ganska mycket från grunden :)

Nej det får räcka för denna gången.