ThereseStrid

Hårt

Hårdaste måndagen på läääänge! Är helt slut i kroppen och huvudet efter helgens bravader!
Saken blev ju inte bättre att jag var iväg på kurs med jobbet i dag och satt och mata in massa information i 7 timmar :S Kommer förhoppningsvis sova som en stock i natt!

Helgen var iallafall hur bra som helst! Vi tjejer (jag, Ida, Maria och Linda) möttes hos Ida vid 5 tiden på lördan, satt där och snacka och drack innan vi drog ner till Pitchers och käka och drack lite mer :) Hade en så grymt trevlig förkväll med dom!! Sen drog vi till BMB och drack med och tjöta med folk och träffa ännu mer kompisar där! Tyvärr gled vi ifrån varann under kvällen för de trilla ju in mer och mer folk! Men så länge de varade så hade jag så jävla kul!!! Tack för en töppen kväll tjejer ni är bäst!!
Perra och Magnus gled även in på BMB och jag hade så jävla kul med dom! Tyvärr gick jag in lite för hårt på spriten och blev lite dålig där en sväng men de ordna upp sig rätt snabbt! :)
De var längesen jag hade så kul så det blev verkligen en lyckad kväll! Men känner att det kommer dröja ett tag nu innan det blir en favorit i repris, tack vara att jag är mer än mör i kroppen!! :))

Längtar mer och mer efter våren, så fort jag är ledig och solen skiner försöker jag gå på en lång promenad allt för att dra i mig så mycket solljus jag bara kan! Solen piggar upp mig så här på vintern och jag går och lallar i mig egna värld för en stund! Njuter till max av de!! :)

Nej det får nog bli sängen här strax och varva ner lite!

Vad är normalt?

Jag kom och tänka på en grej härom dagen som hände när jag var 14 år, jag och en tjejkompis skulle ner till stan i Kr.hamn en kväll antagligen för att hänga utanför Statt eller något annat ballt som man gjorde när man var 14. Den här tjejen som jag umgicks med kom från en familj som såg väldigt "bra och fina" ut utåt sett. De var en helt normal och reko familj. Typ villa, volvo, vovve.

Iallafall när vi skulle ner till stan så fråga vi min pappa om skjuts, han kunde självklart köra ner oss eftersom jag bodde ute på Strand på den tiden var det en bit att gå till stan. Vi åkte ner i pappas bil, en gammal merca 123 med trasigt avgassystem. På väg ner så ringer pappas mobil och han svarar som vanligt och sen frågar väl den andra vad han gör då han säger "Ne du vet jag sitter här och smygronker litte!" Jag ser hur min kompis börjar vri och vända på sig för hon vet väl inte vart hon ska ta vägen och självklart tyckte väl jag oxå att de var pinsamt.Man fnissa väl lite och så sen var de väl inge mer med det.

Men hur många familjer har det så? Hur många går med en pinne i röven och är stela som fan?!
Min familj har väl alltid "pratat" snusk och oförskämdheter men jag är glad att jag har mamma så det inte har blivit för mycket iallafall. Ha ha. Men vad är normalt?!
Lagomt är nog bäst! Men kan garva som fan åt vissa grejer när man tänker efter.

Helg

Om 52 minuter tar jag helg efter 8 dagars arbetande!
Helgen kommer bli lugn, i kväll blir det bio och kanske åka förbi hemma hos Nathalie och Natte. I morgon ska jag bege mig uppåt Torsby för att hänga med Maria på Torsby badhus och ta de lite lugnt i relaxen :) Får väl se om det är nåt att ha, annars är det ju fan så mycket närmare till Kr.hamn och deras nya badhus så det blir de nog nästa gång istället :P
Söndagen ska jag förmodligen bara slappa på jobbar ju natt till måndag igen så det får bli en kort med intensiv helg!

Satt och kollade på "Jakten på lyckan" med Hanna Hellqvist i morse, det programet fick mig att bli så jävla glad. Tänk vad mycket man kan glädja en annan människa genom en liten gest. Alltså man behöver inte ge bort grejer som de gjorde i programet, men vad roligt det skulle vara om man själv kom in till ett fik och fick sin fika "gratis" bara för att någon annan ville göra en fin gest.
Själv såg jag en grej här om dagen som gjorde mig jävligt glad och lycklig inombords, en liten tjej var på väg till skolan och helt ensam på trottoaren skutta hon fram med små hopp. Hon fick mig att känna mig så glad för stunden. Jag kom på mig själv sitta och le i bilen, tänk att vara så liten och helt bekymmerslös på väg till skolan! De såg så gött ut! :)

Jaaa, hur finner man nu lyckan då??

Negativ

Är allmänt trött och hängig idag, ska bli jäkligt gött att få sova i sin egna säng i morgon natt! Är grymt nöjd över att jag köpte just den sängen kan jag lova! Har väldigt sällan ont i ryggen när jag sover i min egna säng nu förtiden. SKÖNT!

Känns som jag håller på att tappa greppet just nu, vill bara skrika ur mig all jävla bitterhet som finns i mig och gå vidare. Men allt detta har nog med att göra att det är slutet på månaden och jag har inga pengar kvar, allt verkar krångla för mig just nu, jag har jobbat mycket nätter och de sätter sig på psyket även fast jag inte tycker de är speciellt jobbigt men så mycket rutiner som inte blir som det ska.

Nu måste jag fan ta tag i mat och allt sånt, sätta mig ner och skriva upp en matlista så jag vet vad jag ska handla och att allt är hemma. Ska försöka sluta stoppa i mig så mycket kolhydrater och tänka på vad jag äter, äta godis kommer jag göra men absolut inte lika mycket lika ofta längre! Känner mig svullen som fan nu! Jag vet att jag inte är tjock men vill få magen att bli plattare! Åhej vilka I-landsproblem! JAG VET!
De är mycket gnäll nu!
Promenera, promenera, promenera skulle fan kunna gå hela dagarna nu om det var fint väder ute. Vill bara ut och gå ur mig allt!

Jag vet att jag är negativ nu tyvärr blev det ett sånt inlägg, men det är ju faktiskt så jag känner just nu, allmänt jävlig och ledsen bara!

Läser min kompis Lenas blogg jämt, hon skriver som alltid precis det där rätta! Hon har exakt samma känslor som mig. Eller det kanske är som alla tjejer?! Gå in på hennes och läs och se om ni känner igen er.
http://livetsomlena.blogg.se/

Fy fan jag längtar ihjäl mig även efter nästa lördag, jag ser fram emot att träffa Linda, Maria och Ida då! Jag hoppas kvällen blir oförglömlig!!

Nej om alla vore ärliga så vore det så mycket lättare.

Aspergers syndrom

Kännetecken 

Kognitiva svårigheter:

  • Begränsad förmåga att förstå hur andra tänker och att leva sig in i andra människors situation.
  • Begränsad förmåga till ömsesidig dialog, vilket kan beskrivas som svårigheter att förstå det outtalade och att läsa mellan raderna.
  • Svårt med planering och organisering av tillvaron (behov av rutiner).
  • Begränsade eller enformiga intressen.
  • Fixeringar och låsningar i beteendet.
  • Konkret tänkande; uppfattar saker bokstavligt.
  • Problem med tidsuppfattning.

Styrkor:

  • Starkt intresse för hur saker och ting fungerar och samverkar
  • Bra tålamod för specialområdena
  • Informationsinsamling
  • Starkt logiskt tänkande
  • Mönsteridentifiering
  • Problemlösning
  • Målmedvetenhet och envishet

Övrigt:

  • Intensitet i sysselsättningar över vad som ofta uppfattas som normalt



    Det är nog som syrran att jag har nog någon diagnos, känner igen mig i sjukt många av dessa kännetecken, men är dock inte utredd och tror inte jag skulle klassas som någon som har asperger.
    Men tror att det är fler och fler i dag som känner igen sig oxå. Eller har jag fel?

I-landsproblem

Här har jag suttit och ringt runt för att boka tid med verksta, prata med försäkringsbolaget och bokat tid för en hyrbil. Vilket krångel och inte kolla alls på vad något kostar eller nåt. Allt för en liten buckla som kom till dagen innan julafton.

Men vilka I-landsproblem egentligen!
Här sitter jag och gnäller p.g.a att jag får krångla för att
 få en hyrbil, jag har ju en bil iallafall! Det är ju inte alla som har. Men vi vanliga Svensson gnäller ju på allt så varför skulle jag vara annorlunda?

Men är jäkligt glad ändå att det har gått ganska smärtfritt med denna bilen..................ELLER INTE!

Jag vill ha en merca nuuuuu!!!



Typ en sån här skulle jag kunna tänka mig så om nån vill vara så snäll och ge mig en säger jag inte nej!! :)

Jag lär mig aldrig

Att sova ut på veckodagar då jag är ledig.
Men i morgon ska jag nog försöka sova ända till 8 iallafall! :D

Ska hoppa in i duschen och göra mig klar, för den kommer Linda och vi ska käka och kanske dra och kolla på bio :)

Drygt 2 veckor kvar nu oxå! Jag längtar!

2 veckor kvar! Jag längtar!!

Hur länge kan man ha dåligt samvete?

Jag har dåligt samvete för mycket och för ofta och alldelse för lääänge.

Vissa gånger kan jag komma på saker som hände för kanske 5-10 år sen och får panik och dåligt samvete över nåt. Det kan va allt från att jag har haft sönder en sak för någon till att jag har slagit till någon. Jag får dåligt samvete för precis vad som helst!
Hur länge är det normalt att känna skuld eller ånger för vissa saker?
Jag kommer nog vara den där som ligger och vrider och vänder på mig i graven den dagen jag är död för jag har dåligt samvete för saker som jag har gjort som är dåliga.
Jag skäms för saker som jag har sagt ibland så lång tid efteråt att jag nästa bara vill spy. Det behöver inte ens vara dumma grejer utan bara pinsamma, att jag har sagt fel eller kallat någon för fel namn eller nåt sånt. Det kan hänga över mig i flera år och jag kommer på det i bland och får panikkänslor.
Jag måste ju ha något fel på mig känns det som för det är väl inte normalt att känna så?
Ånger är det värsta av allt, jag går och ältar och ältar och ältar hur länge som helst, varför gjorde jag inte så, varför gjorde jag inte si. Fy fan!
Det som jag ligger och grubblar på är inte bra för mig känns det som, dessa jävla hjärnspöken.
Och något som gör mig så jävla rädd är att jag mår fan bra när jag har druckigt lite alkohol och bara kan somna utan problem utan att behöva tänka! Men då blir det 7 gånger värre dagen efter istället så man vet inte vart man ska ta vägen och kroppen bara vänder sig ut och in.
Nej man kanske skulle gå till en hjärnskrynklare och prata ut om alla sina problem för att slippa sitta och grubbla så mycket.
Jag ser inte psykologer som något negativt utan kanske någon som kan få en att komma vidare. Ett steg längre.


Men mycket av allt jag tänker på kan man skratta gött åt oxå som tur är! :)

Sparade 3000 kr drygt..

Eller njaaa istället för att servicen på bilen skulle ha kostat 12997 kr fick jag nu ett bättre pris på 9500 kr. Sparat och sparat nej men jag har iallafall inte bränt dom på en dum jävla hor-bil iallafall som bara vill åt mina pengar! Dessa jävla kostnader varje månad gör mig tokig, jag vill leva ett liv utan penga bekymmer! Men får väl vänta några år så kanske man har lite mindre utgifter iallafall!

Åter en dag/kväll på jobbet, känns inte lika roligt att tågen är sena men det spelar väl ingen större roll eftersom jag ändå ska sitta här till 20:40, övertid ger pengar! Pengar, pengar, pengar! Jag är penga kåt som fan, har alltid vart det!
Men hur skööönt är det inte då att alltid veta att jag har pengar ända tills nästa lön kommer?
Hur många går inte runt och har ont i magen för att de inte har ett korvöre på kontot den 10onde i månaden och inser att lönen inte kommer förrens om 15 dagar?! Jag gör det då inte för jag vet hur jag spenderar mina pengar!
Men därimot kan jag vara jävligt snål och säga att jag har dåligt med pengar kvar och inte vill lägga dom på massa skit sista veckan i månaden. För tänk om någon oförutsett skulle hända och jag är illa tvungen att ha de där fjuttiga 438 kr till något super duper viktigt?!
Men tjat tjat tjat.. Jag ger mig. Jag har det bättre än många andra och sämre än flera.

Nej nu får det nog fan hända något roligt i mitt liv. Om sommarn skulle vara här skulle det kännas lättare att hitta på saker! Men får väl försöka göra det bästa av situationen och försöka göra nåt kul ändå!
Sååå vilka vill med till Bodaborg?
Vi är ju några som ska dit men vore ju jävligt roligt om fler ville med!!

Söndagen blev bättre..

Fick ett samtal i morse om jag ville åka och jobba ett extra pass. Jag tog de! Lätt förtjänta pengar som kommer bli roliga att få i februari när jag fyller år :)
Så dess söndagar som annars framkallar både jobb ångest, ålders ångest, bakfylle ångest, mat ångest och kärleks ångest blev rätt bra när man får jobba istället för att sitta hemma i soffan helt själv en heldag.
Hann med en timmes promenad i morse, laga matlådor, städa undan lite till och sen tanka upp bilen och dra till jobbet, det gäller att vara effektiv på morgonkvisten :)
Ska försöka komma upp i tid även i morgon och gå ut och gå sen åka in till stan och handla mat och även kolla på lite kläder och kanske en sväng förbi IKEA. Men vi får väl se om jag tar mig i kragen eller inte! :)

Jossan ska komma på en fika i kväll oxå bestämde vi, det var några veckor sen vi sågs nu så det är att dags att göra det igen! Vissa perioder blir man ju helt handlingsförlamad och inte tar sig tid till att varken höra av sig till kompisar eller åka och hälsa på dom. Men nu när storhelgerna är över och det vanliga schemat börjar gälla kan jag börja planera mera och åka och hälsa på folk igen! Men det är ju det att ta sig tid som gäller, man har ju fan så jävla mycket roligare med en kompis än att sitta framför facebook en hel kväll.

Nej nu ska jag måla klart mina naglar och invänta nästa tåg!! :)